proficegalapitas.hu                                    [Vissza a főoldalra]


CÉGEK MEGSZÜNTETÉSE VÉGELSZÁMOLÁSSAL


Végelszámolással olyan cégeket lehet megszüntetni, melyek nem állnak felszámolás vagy csődeljárás alatt, nem fizetőképtelenek. Ebben az esetben a tagok elhatározhatják, hogy megszüntetik a céget, mert pl. már évek óta érdemi tevékenységet nem végeznek a céggel.


Ez az eset leginkább a cégmódosításhoz hasonlít, azzal a kivétellel, hogy az eljárás sokkal hosszadalmasabb, többnyire hónapokat vesz igénybe /kiveve a Bt-k egyszerűsített végelszámolását/. Többször kell mérleget készíttetni a könyvelővel, a Cégközlönyben felhívást kell közzétenni a hitelezők részére és értesíteni kell több hatóságot a megszüntetés szándékáról, illetve igazolásokat kell beszerezni egyes hatóságoktól.

Cégalapítás, cégmódosítás, cégek alapítása, cégek módosítása, cégbírósági eljárás, cégek alapító okiratainak módosítása, cégalapítás Nyíregyháza, cégalapítás Debrecen, nyíregyházi cégalapítás, debreceni cégalapítás, cégalapítás Nyíregyházán, cégalapítás Debrecenben, cégmódosítás Nyíregyháza, cégmódosítás Debrecen, nyíregyházi cégmódosítás, debreceni cégmódosítás, cégmódosítás Nyíregyházán, cégmódosítás Debrecenben, cégalapítás azonnal, cégmódosítás azonnal, cégek alapítása

© 2016