proficegalapitas.hu                                                          [Vissza a főoldalra]A cégalapítás részletei:

FONTOS!  Céget alapítani Magyarországon csak ügyvéd közreműködésével lehet. Az ügyvéd készíti el, majd ellenjegyzi és elektronikus úton nyújtja be a Cégbíróságra a szükséges okiratokat. A Cégbíróság előtti eljárásban az ügyvédi képviselet kötelező.


I. Az alapítás rövid menete:

1. az ügyvéd rögzíti az okiratok elkészítéséhez szükséges adatokat:
2. az okiratok elkészítése, aláírás és ügyvédi ellenjegyzés
3. az ügyvéd elektronikus úton benyújtja a cégbíróságra az iratokat
4. a Cégbíróság bejegyzi a céget

II. Az alapítás típusai:

  1. Szerződésmintával: az alapítók a Cégtörvény mellékletében található minták "kitöltésével" alapítják meg a céget. Hátránya: a szerződésminta szövege rögzített, így csak korlátozott mértékben lehet módosítani a tartalmán. Előnye: olcsóbb mert a fizetendő illeték kevesebb és gyorsabb is mert a Cégbíróság rövidebb idő alatt jegyzi be a céget.

  2. Szerződésminta alkalmazása nélkül: ez az alapítás klasszikus módja. Az alapítók a Társasági törvény keretei között szabadon határozzák meg a társasági szerződés tartalmát. Hátránya: drágább mert több illetéket kell fizetni, a bejegyzési ideje hosszabb, mert a Cégbíróság több idő alatt jegyzi be.A tapasztalat szerint az esetek 99 %-ban a szerződésmintával történő cégalapítás a legtöbb esetben megfelelő az alapításhoz. Kétség esetén annak eldöntése, hogy melyik alapítási forma a megfelelő az adott esetben ügyvédi konzultációt igényel.


Cégalapítás, cégmódosítás, cégek alapítása, cégek módosítása, cégbírósági eljárás, cégek alapító okiratainak módosítása, cégalapítás Nyíregyháza, cégalapítás Debrecen, nyíregyházi cégalapítás, debreceni cégalapítás, cégalapítás Nyíregyházán, cégalapítás Debrecenben, cégmódosítás Nyíregyháza, cégmódosítás Debrecen, nyíregyházi cégmódosítás, debreceni cégmódosítás, cégmódosítás Nyíregyházán, cégmódosítás Debrecenben, cégalapítás azonnal, cégmódosítás azonnal, cégek alapítása

© 2016